3 trin til effektiv teambuilding

Hvis man er på en arbejdsplads eller iblandt en anden gruppe mennesker, der måske kan have svært ved at deltage i et ordentligt fællesskab, så kan det være en stor fordel af benytte sig af teambuilding. Det kan virke en anelse kliché, men der er kommet en lang række nye muligheder for det, som man ikke har oplevet før. Derfor bør man ikke holde sig tilbage med at prøve det. Man kan derfor benytte sig af 3 trin til en god og effektiv oplevelse med teambuilding øvelser.

Vælg noget relevant for deltagerne

Det første skridt er at vælge hvilken form for teambuilding, man gerne vil benytte sig af. Hvis man kommer som en arbejdsplads, der sidder på kontor det meste af tiden, så kan man have gavn af øvelser med kommunikation eller andre foredrag. Man kan dog også lave andre mere spændende ting som escape rooms og forskellige ting relateret til mad. Disse begivenheder kan blive brugt til enhver gruppe, hvor man ikke har så meget til fælles. Man kan være sammen om at opnå et fælles mål ved at enten løse en gåde eller få lavet noget godt mad. Der er mange muligheder og man kan vælge lige den ting, man synes er relevant.

Gør det til en sjov oplevelse i stedet for en pligt

Det er også der, hvor man kan være med til at bestemme, hvordan deltagerne opfatter deres rolle i den bestemte teambuilding. Hvis det kun inkluderer foredrag og andre tunge ting, så bliver det ikke særlig interaktivt. Når man skal lave øvelser i samarbejde, så er det vigtigt at få muligheden for at arbejde sammen. Derfor er det vigtigt at vælge noget relevant, men også noget hvor deltagerne rent faktisk kommer til at have det sjovt. Man kan blandt andet finde noget teambuilding i København. Det skal passe til deres arbejdsmetode og på samme tid være en god oplevelse.

Sørg for at holde samtalen kørende

Samtalen skal hele tiden blive holdt kørende og det gælder ikke kun gennem selve eventet. Når man deltager i disse samarbejdsøvelser, så er det vigtigt at hele tiden tale sammen. Derfor kan det være en fordel, hvis man benytter sig af kort med forskellige emner, man kan tale om. Derudover er det også vigtigt at bringe denne samarbejdsvillighed med ud, når man er færdig med øvelserne. Man kan derfor benytte sig af gratis teambuildingøvelser, hvor man hele tiden kan holde det ved lige. Så husker man altid samarbejdet.