4 gode tips til at starte dit eget malerfirma

Er du maler og drømmer om at starte dit eget? Men er du usikker på, hvor du skal starte? Om du er nyuddannet eller har mange års erfaring i branchen, er det altid en fordel med tips, tricks og gode råd, inden du starter op. Det er, hvad du får her.

 

Det er spændende at starte eget firma. Samtidig er det også en stor mundfuld at gabe over, hvis ikke du har erfaring med det. For inden du kan komme ud til kunden og udføre det arbejde, du holder rigtig meget af, er der nogle ting, der først skal tages hånd om.

 

1. Vælg den rette virksomhedsform

 

Når du starter et malerfirma, skal du først og fremmest have styr på virksomhedsformen. Regner du med at omsætte for mere end 50.000 kroner om året, skal virksomheden CVR-registreres.

 

Der er flere forskellige virksomhedsformer, du kan vælge mellem, hvilket blandt andet er:

 

  • Enkeltmandsvirksomhed
  • Anpartsselskab
  • Aktieselskab
  • Interessentskab

 

Beslutningen omkring, hvad det skal være, er det første skridt. For med den beslutning i hånden – og med et virksomhedsnavn på plads – kan du lade dig CVR- og momsregistrere.

 

2. Hvilke opgaver vil du gerne udføre?

 

Når du har virksomhedsformen på plads og i praksis kan komme i gang med at udføre opgaver for potentielle kunder, kan det være en god ide at gøre dig helt skarp på, hvilke opgaver du gerne vil udføre.

 

Skal det både være udendørs og indendørs maleropgaver? Skal det være maleropgaver af speciel karakter? Jo mere du tænker over dette og strømliner dine serviceydelser, jo nemmere bliver det for dig at målrette din markedsføring mod kunder.

 

3. Kom i gang med markedsføring – også digitalt

 

For at få kunder i din egen forretning, er du nødt til at være synlig der, hvor kunderne er. Ellers finder de dig ikke. Det er altid godt at være synlig på sociale medier, herunder særligt Facebook og LinkedIn. Brug dem som et udstillingsvindue på dine kompetencer og til at øge dit netværk. For det er guld værd som nystartet maler.

 

Overvej også gerne Google Ads, så du f.eks. kan findes under søgninger som ”Maler Amager” eller ”Maling flyttelejlighed København”.

 

4. Husk alt det praktiske

 

Endeligt skal du også gerne huske alt det kedelige såsom revisor, regnskab, budget og forsikringer. Det er ikke nær så spændende, men er vigtigt at have styr på, så der er ro omkring det økonomiske ved din virksomhed.