5 råd til at indrette et åbent kontor

Åbne kontormiljøer vinder frem på de fleste medarbejder. Der er kortere fra medarbejder til medarbejder, så kommunikationen og det sociale sammenhold forbedres på arbejdspladsen. Det kan dog være svært at finde den rette løsning til de åbne kontorer, da der hurtigt kan opstå unødig støj og meget rend frem og tilbage. Derfor har vi samlet de bedste tips og tricks til, hvordan du kan lave et åbent kontor uden at støde ind de typiske forhindringer.

Et sundt indeklima

Når man samler mange mennesker i samme rum, så vil der opstå nogle forandringer i indeklimaet. Luften kan hurtig blive for tung og for varm, og det er derfor vigtigt at have styr på den del. Det kan være ved at have en god, naturlig udluftning i rummet, men det bedste er at installere et klimaanlæg. Det kan være med til at forbedre indeklimaet, så koncentrationen ikke falder med iltniveauet.

Dekorer væggene

Brug det, din virksomhed er god til, til at dekorere væggene. Er I specialister i tøj? Indram det og hængt det op i flotte rammer. Sælger I blomster? Tag nogle flotte billeder og hæng dem op. Alle typer firmaer har mulighed for at hænge grafisk materiale op, som kendetager deres virksomhed. Det er vigtigt at finde en mellemvej, så væggene ikke synes bare, men det skal heller ikke se rodet ud. Alternativt kan man få hjælp af en indretningsekspert.

Skab rum

Når man laver et åbent kontormiljø, så er det vigtigt at skabe rum i rummet. Det kan være en hyggekrog i hjørnet med en sofa, hvor der er mulighed for at slappe af eller tage en mere uformel samtale om arbejdet eller et projekt. Det er desuden også vigtigt at skabe god plads mellem medarbejdernes skriveborde, så det ikke synes forkrampet og for tæt. Det kan nemlig være med til at skabe unødig stress.

Et ryddeligt miljø

Det er klart, at der vil opstå rod, når mange mennesker samles. Dog kan rod og uorden hurtigt skabe et uoverskueligt og stressende miljø, hvis mange roder og ikke holder lidt systematik. Her kan det hjælpe med aflukkede kommoder og lignende, hvor man kan lægge papirer, mapper og lignende hen, når det ikke benyttes.

Et godt lys

Naturligt lys er godt, men ikke lige ind i skærmen på computeren. Derfor er det vigtigt at finde en balance, hvis der for eksempel er mange vinduer. Her kan det hjælpe med screen stof, som dækker for de blændende stråler, men fortsat lader lys komme ind om dagen. Herudover er det vigtigt at installere lamper med et behageligt lys, så man opnår et godt kontormiljø, der ikke er for dunkelt, men hvor man heller ikke blændes af lyset.