Blæk eller laserprinter til kontoret? Hvad skal du vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er bedst: Skal du have blæk eller laserprinter til kontoret? Der er mange overvejelser, og alt efter behovet kan det bedste valg for lige netop dig godt være anderledes end for andre.

Men bare rolig. I denne artikel kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved de to typer, så du forhåbentlig kan blive mere afklaret.

Fordele og ulemper

Hvis du har muligheden, så bør du investere i laser. Blæk er nemlig ikke særlig sundt, hverken for miljøet eller maskinen, selvom den er beregnet til det. Desuden kan blæk smitte af på fingrene, og det kan blive tværet ud. Det er ubelejligt, hvis man har travlt.

 

På den anden side er blæk meget traditionelt og nemt at have med at gøre. Hvis du har en printer, der kræver blæk, er der ingen grund til at gå ud og skifte den ud bare fordi.

 

Laserprint er dog fremtiden. Det bliver ikke tværet ud, og ofte er det bedre for miljøet. Lasertoner som Brother tn2420 kommer i mange forskellige varianter, og hvor det med laser bliver besværligt, er lige netop med serierne. For laserprintere er nemlig ikke alle ens. Du skal vide, præcis hvilken version, du har, og købe specifikt til den.

 

Der findes mange forskellige Brother lasertoner, og derfor kan det være en god idé at skrive ned, hvad for en slags printer du har. Det er desuden godt altid at have toner på lager, især hvis du bruger din printer meget. For når tonerne løber tør, så går det stærkt, og så kan printeren nægte at printe.

 

Generelt bør du ikke fokusere så meget på blæk eller toner, men derimod på kvaliteten af printeren. Det er den, alt afhænger af.