Dans er den perfekte aktivitet til firmafester

Selvom der i disse corona-tider ikke afholdes mange firmafester, teambuilding-ture og lignende arrangementer, så går verden mod lysere tider i takt med at flere vaccineres, vejret bliver varmere og verden langsomt men stødt kommer ovenpå igen. Det gør det oplagt for virksomhedsejere og HR-ansvarlige at planlægge frem i tiden og se på om der kan gøres noget godt for medarbejderne efter en meget lang periode med brudte rutiner, hjemmearbejde, ondt i ryggen og mangel på samvær. En af de bedste aktiviteter til en firmafest er faktisk danselektioner.

 

At være ansat i en virksomhed eller anden organisation kan føles som en familie, men det seneste års tid har der ikke været meget ”familiesamvær”, da mange har arbejdet hjemme, forskudt eller udelukkende set hinanden online på webcam. Det betyder blandt andet at vi som mennesker hungrer efter nogle helt særlige behov, heriblandt menneskeligt samvær og kontakt, og at få bevæget kroppen.

 

Teambuilding-aktiviteter på arbejdspladsen er vigtige, fordi de hjælper med at skabe en følelse af kammeratskab og teamånd på arbejdspladsen. En af de typer aktiviteter der er stigende interesse for er dans, samt at lære at danse. Dans er på sin vis en fællesnævner. Det er noget, der overskrider kultur og race, og er en fantastisk måde at bringe mennesker sammen på. Alle taler om, hvordan musik bringer folk sammen, og det er sandt, når du er i en klub eller på en koncert, men dans er på et en-til-en-niveau. Disse ting gælder også i en virksomhed, hvor medarbejdernes relationer til hinanden og ikke mindst evne til at forstå og samarbejde med hinanden er altafgørende for driften.

Dans er en aktivitet for alle uanset deres alder, køn, niveau eller erfaring. Der er blot én af årsagerne til at dans som aktivitet til en firmafest er mere oplagt end mange andre, da det er universelt og ikke forudsætter særlige krav til deltagerne.

 

Som virksomhed der gerne vil planlægge en firmafest med dans som en af aktiviteterne, bør man dog se på hvordan man får mest ud af aktiviteten. For at sikre et højt engagement, udbytte og ikke mindst gode minder hos medarbejderne, er det bedst at få en professionel danseunderviser til at stå for indslaget, fremfor at stå for det selv. Danseunderviseren arrangerer selve aktiviteten på professionel vis og sørger for at imødekomme ønsker om stilarter, temaer, særlige hensyn og så videre. Der skabes altså en fuldt skræddersyet danseoplevelse, som medarbejderne vil huske mange år frem og tale om i kaffepausen og i kantinen. Dertil skabes der menneskelige interaktioner, både blandt de vante grupper og blandt medarbejdere der ikke normalt interagerer meget med hinanden. Det gavner i høj grad både medarbejderne og selve virksomheden i form af bedre sammenhold, forbedret kommunikation og et bedre samarbejde indbyrdes. Alle sammen ting der ofte kan mærkes direkte på bundlinjen.