Design dine egne virksomhedsapps

I dag er telefonen vores faste følgesvend og noget vi ikke kan undvære. Vi tjekker mails, går på sociale medier, registrerer ordrer og betaler regninger – alt sammen fra en lille håndholdt computer.

Det havde vi i vores vildeste fantasi ikke forestillet os for bare 10 år siden. Men i dag er det telefonen, som er vores vigtigste arbejdsredskab. På rigtig mange hjemmesider kan man i statistikkerne se, at trafikken fra mobile enheder langt har oversteget trafikken fra desktop (altså de klassiske computere – både de stationære og de bærbare).

Derfor skal man i dag sikre sig, at man giver sine medarbejdere de bedste arbejdsvilkår ved at sikre at de kan udføre deres opgaver på deres telefon. Og værktøjerne til at bygge sine egne apps er i dag så tilgængelige, at alle nu kan finde ud af det.

Microsoft har blandt andet lanceret deres værktøj, Microsoft Power Apps, som gør det nemt at integrere sine øvrige Microsoft applikationer, så folk kan indtaste oplysninger eller finde den information de skal bruge.

Det kunne for eksempel være en app, der hjælper offentlige virksomheder med at få indsamlet data om deres medarbejdere i deres Navision-løsning. Det kunne være registrering af timer eller diverse udlæg, som de ansatte har haft og som de skal have penge for.

Det kunne også være en lille app som en sælger hurtigt kan tjekke hvor meget en kunde har købt den seneste tid og sammenholde dette med data fra CRM-løsningen, så han eller hun hurtigt kan se hvilke kunder, de skal aflægge et besøg for at få en ordre med hjem.

Man behøver i dag ikke kaste sig ud i store forkromede udviklingsprojekter for at få en app. Og man behøver ikke tænker det alt for kompliceret, når man skal designe en app til sin virksomhed. Tænk det småt. Lav en lille app, som kan løse en ganske simpel problemstilling. På denne måde starter man i det små og kan så løbende udvikle sin app efterhånden, som behovet stiger.

Det kan godt være, at man på et tidspunkt møder nogle krav til løsningen som er større end det ens værktøj kan tilbyde. Så bliver man nød til at sætte sig ned og lave en kravspecifikation på hvad man gerne vil have og sende dette ud til nogle erfarne udviklere, som så kan lave den app man har brug for. Men igen er det 80-20 reglen. 80% af virksomhederne kan sagtens bruge disse mini apps i deres forretning og får aldrig brug for en større app. 20% bliver muligvis nød til at lave deres egne apps på den lange bane. Men du kan med stor fordele starte med at prøve et værktøj som for eksempel Microsoft Power Apps, for at se om det ikke er nok til jeres virksomhed.