En ægtepagt betyder ikke, at man elsker hinanden mindre

Hvis du skal til at giftes eller går rundt og overvejer at blive gift, så er det vigtigt at du lige forstå det økonomiske først. Det forholder sig nemlig således at du kan indgå en ægtepagt med din fremtidige partner. Og det behøver ikke at handle om, at I ikke stoler på hinanden. Det behøver ikke at handle om, at i derfor så ikke elsker hinanden lige så meget som andre gør. Tværtimod handler det mest om at holde andre uden af jeres forhold. Det handler om at holde ting private og personlige. Det handler om at have kontrol over sit eget ægteskab. Lyder det ikke bedre?

En ægtepagt bør blive mere almindelig

Til dem, som ikke ved det, så handler en ægtepagt om, at man ikke deler økonomi, når man bliver gift. Man holder sine kontoer og formuer hver for sig. I deler ikke jeres penge. Det er nemlig standarden når man bliver gift, at man derefter deler økonomi. Det er også en romantisk tanke. Her deler jeg alt med dig, for du er mit et og alt.

Men vi lever i en verden, hvor der findes advokater. Og skilsmisse advokater kan være nok så slemme. Gud forbyde det, men hvis det skulle ske, at I bliver skilt, så kan det ramme jer begge ret hårdt, at i skal til at skille jeres formuer igen. Det er virkelig meget besvær at gå igennem. Og det er altid noget som fuldkommen ødelægger forholdet bagefter. Selvfølgelig kan forholdet allerede være skidt efter en skilsmisse, men det er ikke utænkelig at forblive venner bagefter. Men det er selvfølgelig ikke sådan man skal tænke. Du skal ikke gå rundt og tænke på skilsmissen, allerede inden i er blevet gift. Sandsynligvis sker det nok ikke. Men hvis du gerne vil have så lidt bøvl ud af dit ægteskab, som overhovedet muligt, så indgår du denne ægteskabspagt med din partner, for så bliver i ikke bundet på bureaukratisk måde, kun på den romantiske måde.

Se det som en test af jeres troskab i hinanden

Den bedste måde at se på det på, er en test overfor hinanden for, hvor meget I stoler på hinanden. For når det kommer til økonomien, hvor vigtigt er det så egentligt, at I har fælleskonto og fællesformue? I kan jo nemt overføre og føre regnskabet sammen, uden at i på papiret deler noget. Tværtimod, så holder I bare andre ude fra at skulle blande sig i, hvordan I deler jeres penge!