En bedre vej til at få en app som kan give dig et afkast

Er nyudklækket app iværksætter? Eller måske går du rundt med en drøm om at blive? Eller måske noget helt tredje; flirter med tanken om det, når du dagdrømmer? Uanset motivationen er det vigtigt, at du gør dig nogle seriøse tanker og overvejelser omkring din app-løsning.

Det kan være en dyr fornøjelse at kaste sin opsparing ud i et projekt, som går fra at være en drøm til et mareridt. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle dybe og klare tanker om, hvad du vil, men også hvad din app skal.

Iværksættere er de seneste par årtier blevet meget glorificeret i medierne og særlige på sociale medier, men ligesom med iværksætteri generelt, er der mange ting at give afkast på i en længere periode, før at du muligvis kan høste afgrøderne af dit hårde arbejde. Når det så er sagt, kan du tænke strategisk og gør brug af en rækker måder/strategier, som kan forbedre dine chancer.

Når det kommer til at forbedre din app-succes rate, bør du gøre følgende:

  1. Markedsanalyse og konkurrentanalyse
  2. Interviewe potentielle brugere
  3. Udarbejd en forretningsmodel
  4. Lav en MVP

Markedsanalyse og konkurrentanalyse

Inden du sætter gang i noget som helst programmering, bør du undersøge om der eksisterer et behov for din app i markedet, hvilket indebærer at interviewe dine ønskede brugere/kunde. Ligeledes indebærer det også en undersøgelse af dine konkurrenter – typisk, giver flere konkurrenter en form for validering af din idé.

Interviewe potentielle brugere

Når det kommer til din markedsundersøgelse af brugerne, er det vigtigt at du gør dig overvejelser over, hvilke segmenter du går efter. Herefter bør du tilrettelægge interviews, hvis formål er at finde motiver for at bruge din løsning, finde ud af det problem du prøver at løse, rent faktisk er et problem, om der er andre ting som spiller ind hvorfor/hvorfor ikke.

Udarbejd en forretningsmodel

Når du er kommet godt igennem dine markedsundersøgelse, kan det være en meget god idé, såfremt der er behov for din app/interesse, at du tænker over, hvilke måder du kan tjene penge gennem den. Er det via in-app køb, reklamer, køb af øget funktionalitet eller en blanding af det hele? Med videre.

Lav en MVP

En MVP er en forkortelse for minimum viable product aka. En prototype, som du kan og bør bruge til at teste forskellige app-features og ting af med. På den måde kan du spare penge på unødvendig udvikling af features, som ingen brugere.

Når det kommer til udvikling af en MVP, kan det være meget gavnligt at få professionel hjælp til app udvikling, særligt hvis du ikke selv er særligt kyndig med det tekniske. På den måde kan du også være opretholde en kvalitet, der gør at brugerne ikke forlader din app med det samme og lignende.