En simpel backup kan redde mange iværksættere

Iværksættere er folk som selv står for mange opgaver i virksomheden. Alt fra produktion og planlægning til markedsføring, salg og regnskab. Opgaverne tårner sig op og det er derfor let at miste overblikket.

Og så sker det! Bum! Hjemmesiden er blevet hacket og hele ens forretningsgrundlag er forsvundet som dug fra solen. De fleste iværksættere er afhængige af deres hjemmeside. Om du er frisør, massør, maler, tømrer eller ejendomsmægler – så er du afhængig af din hjemmeside. Det er den, der er dit udstillingsvindue overfor nye kunder og det er her du ofte vil trække helt nye kunder ind.

Folk, der søger efter dine services på Google eller falder over et af dine posts på Facebook, Instagram eller Linkedin. Alle kommer ind på din hjemmeside.

Men hvis hjemmesiden er gået ned eller blevet lagt ned af en hacker, så kommer der ingen kunder. Ingen der ringer. Ingen der skriver.

Det hele kunne være undgået med en simpelt backup af hjemmesiden.

I mange tilfælde vil dit hostingfirma ligge ind med en backup af din hjemmeside og kan dermed nemt trylle en side til dig.

I andre tilfælde har man sat en automatisk backup op på sin egen hjemmeside via et værktøj. Det kan for eksempel være en WordPress hjemmeside, hvor der findes mange muligheder for at opsætte automatisk backup.

Fælles for alle disse backups er dog, at man skal sikre sig at man ikke indlæser en backup som er inficeret. Med det mener vi at man skal være opmærksom på, at den backup man indlæser stadig kan være fyldt med ond kode.

Lad os sige at du opdager at din hjemmeside er hacket i dag. Du ved at hjemmesiden virkede i går, så det nemmeste vil være at indlæse den backup som du tog i går (da hjemmesiden virkede). Men Lad os nu sige at hackeren var forbi din hjemmeside for en uge siden og lagde sin skadelige kode ind der. Men fik han først din hjemmeside til at gå ned i dag.

Så vil den backup du indlæser fra i går fortsat være smask fyldt med skadelig kode – og i løbet af et døgn er hjemmesiden gået ned igen. Og sådan kan du blive ved.

Det handler altså om at du skal finde den backup, hvor du er 100% sikker på at der ikke er mere skadelig kode. Og det kræver måske at du har en webudvikler indover for at sikre at du indlæser en valid backup uden skadelig kode.

Backup’en er rigtig vigtig for din forretning, så sørg for at du løbende tager backup af din hjemmeside. Det vil redde dig når det først går galt.