Fremgang trods Corona hos trykkeri i Odense

Som startup er det vigtigt hele tiden at fornye sig. Og det er ikke altid muligt at skaffe nye kunder på klassisk vis. Derfor er der mange virksomheder der ganske enkelt overtager andre virksomheder med det formål ene og alene at få omsætningen og/eller deres nøglekunder. Det samme gælder hjemmesider. Det kan være en rigtig god mulighed at overtage en hjemmeside med eksisterende trafik og i bedste tilfælde også kunder.

Det billigste er naturligvis at sælge igen (eller mere) til eksisterende kunder. Man siger faktisk at en ny kunde koster omkring 10 gange mere at erhverve end at sælge til en eksisterende. – Omend det jo lige kræver at der er opbygget en vis kundebase inden.
Det kan derfor være et rigtigt godt mix at pleje og passe sine eksisterende kunder, samtidigt med at man forsøge at lande nogle nye. Mange virksomheder fokusere kun på én af de to muligheder. Hvilket sjældent er optimalt.

Hvordan man får nye kunder i forretningen er en helt række af indlæg for sig. Men overordnet set er der jo de klassiske muligheder i form af betalte annoncer og reklamer forskellige steder. Og så er der SEO og lignende. Mund til mund er også vigtig i dag. Og slutteligt er en mulighed at købe sig til nogle kunder eller ordre, ved at overtage en anden virksomhed eller dets hjemmeside. Og det er der flere måder at gøre på.

I Ørstedsgade, i midten af Odense ligger BR Offset, som ejes og drives af to unge iværksættere. I marts flyttede virksomheden til nye lokaler centralt i Odense. Omkring første juni overtog de så domænenavnet copyshop.dk efter virksomheden af samme navn lukkede i slutningen af 2020 efter mange år som lokal kopibutik.

Corona har haft betydning for de fleste i et eller andet omfang. Trykkerier landet over har været hårdt ramt og BR Offset har da også mærket det. Men trykkeriet har dog formået at vækste alligevel igennem både 2020 og 2021. Væksten var bare ikke så stor som den kunne have været, hvis ikke corona havde været der. Det fortæller den ene af de to ejere.
Det er især den lokale placering og synligheden på Google som har sørget for at få nye kunder i forretningen imens at en stor del af kunderne naturligvis er gengangere.

Overtagelse af domænet copyshop.dk

I centrum af Odense lå også CopyShop indtil slutningen af 2020. Allerede da copyshop besluttede at afhænde forretningen var BR Offset i dialog med indehaverne. Der skete dog ikke mere ved det andet end et par mails frem og tilbage, hvorefter copyshop lukkede forretningen. Cirka hel halvt år senere blev domænet copyshop.dk frigivet og ejerne af BR Offset slog til med det samme.