Hverdagstjenester er en vigtig del af din privatøkonomi

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra Yes.dk, der er ejer af Silke Media ApS.

 

At gå op i sin privatøkonomi ligger mange personer på sinde. Hvor stort er vores madbudget? Hvornår er det økonomisk fornuftigt at købe en ny bil? Og giver det mening at omlægge vores realkreditlån for at kunne spare en anelse penge?

 

Det er klart, at poster som mad, hus og bil trækker overskrifterne i privatøkonomien. Målt i kroner og øre er det ofte disse poster, der er af størst betydning for ”luften” i budgettet og mulighederne for at spare op til sjove ting som rejser, ny bil eller noget helt tredje. Men desværre glemmer mange danskere at holde fokus på også hverdagstjenester; og det er en skam, for dér er også mange tusinde kroner at spare hvert år!

 

Mange bække små…

 

Det kan godt være, at det ikke giver (endnu) en skiferie om året, at du sparer et par hundrede kroner hver måned. Men kan du gøre det på en række tjeneste – og gør du det over en årrække – kan det hurtigt blive til en stor sum af sparede penge; og penge sparet er som bekendt penge tjent. For at give et eksempel herpå kan nævnes streamingtjenester.

 

Bruger du virkelig alle de streamingtjenester, som du betaler til – Viaplay, Netflix, TV2Play, HBO, Disney+? Hvis nej, bør du kraftigt overveje at opsige disse. Det er omtrent kr. 1.000 sparet pr. tjeneste, du kan opsige; for nogle tjenester er det endda flere tusinde kroner, du kan spare ved at opsige dem.

 

Har du det billigste mobilabonnement?

 

Det er ikke kun ved streamingtjenester, hvor der kan være ekstra penge at hente. Det gælder absolut også for dit mobilabonnement. Hvornår har du sidst overvejet, om dit mobilabonnement nu også er det billigste (og bedste), du kan få? Faktisk kan det være ganske vanskeligt at overskue markedet og derved finde ud af, om du har det billigste tilbud, der er at finde. Derfor er der flere tjenester derude, der sammenligner forskellige udbydere og præsenterer dem i et nemt og overskueligt overblik for dig. En af disse tjenester er hos Yes.dk. De sammenligner nogle af de mest populære abonnementer, så du nemt og overskueligt kan se, om du har den billigste løsning, der opfylder dine behov.

 

Øvrige gode råd

 

Vi er alle forskellige. Og derfor har vi formentlig også forskellige forbrugsvaner og forskellige tjenester, vi er tilmeldt og betaler til hver måned. Du kan med fordel gå dine omkostninger igennem og se, om der er noget, du kan spare. Mit vigtigste råd er, at du ikke bør tænke, at noget er ”for lidt” til, at du rent faktisk sparer noget – for sparer du halvtreds kroner hist og her kan det hurtigt løbe op i flere tusinde kroner hvert år. Det er det gode gamle ordsprog om, at mange bække små til sammen kan udgøre en stor å. Og når alt kommer til alt, handler det om at bruge sine penge dér, hvor man bliver glad – og derved undgå at spilde for mange penge.