Hvor er det bedste sted at finde viden om investering?

Du er gået ind i 2021 med en idé om, at du skal til at spare flere penge op – måske til en fed ferie, et nyt TV eller en tidligere pension. Om det er det ene eller det andet, så kan dét at investere, hjælpe din opsparing med at vokse endnu hurtigere gennem renters rente. Albert Einstein er kendt for at have sagt, at renters rente er verdens ottende vidunder, og det er der såmænd en god grund til.

Renters rente fungerer på den måde, at hvis du investerer 100 kr med en rentesats på 10%, så vil de 100 kr. blive til 110 kr. efter et år. Dernæst vil 10% af 110 kr. blive til 121 kr i år to, og sådan vil det fortsætte. Dette er muligt gennem blandt andet investering i aktier, som også betaler udbytte (typisk en gang om året) og som har mulighed for at give aktieafkast, hvis man vælger at sælge sine aktieværdipapirer til en højere pris, end man har købt dem til. For kort at opsummere dette, kan du du tjene penge ved investering på 3 måder:

  • Aktieafkast ved aktiv køb og salg af værdipapirer
  • Aktieudbytte, som typisk betales en gang årligt
    • Renters rente, som fungerer ved, at du kan investere de penge, som du får gennem afkast og udbytte, og derved forøge dine fremtidige gevinster, gennem større investeret kapital.

Maskimér dine gevinster

Nu har du en grundidé om, hvordan du kan få din opsparing til at vokse hurtigere gennem investering, og med det sagt, så vil din mulig gevinst stige, desto bedre du kan administrere dit portefølje! “Hvordan gør jeg så det?” tænker du måske. Jo, det skal jeg sige dig – gennem viden. Med hensyn til investering, spiller viden og forståelse for markedet en absolut stor faktor. Et godt sted at starte, efter vores mening, er moneytalk.dk. Hos Moneytalk kan du læse alt om, lige fra, renters rente, aktiesparekonto til passiv investeringsstrategier. De har gode informationer og værktøjer, som hjælper dig med at danne et solidt fundament for dit portefølje. Tag et kig på, for eksempel, deres renters rente beregner.

Andre ting, som kan gøre dig klogere

Du kan lære meget ved at søge information på nettet og i mange former. Der findes utallige af artikler, YouTube-videoer, analyser af årsrapporten og massere af andet, som kan give dig et større indblik i dét at investere. Dog er det vigtigt, at man danner sine egne idéer, analyser og investeringsstrategier, og det er overhovedet ikke forbudt at søge inspiration hos andre, men man skal altid huske, ikke at gøre noget, blot fordi andre gør det. Derfor er det vigtigt, selv at have viden – dette får du også brug for, hvis du skal slå markedet.