Hvordan finder man den billigste erhvervskonto?

En hvilken som helst virksomhed har brug for en erhvervskonto, da det altid vil gøre det administrative arbejde nemmere. Med en erhvervskonto behøver du ikke være bange for at mikse dit private forbrug sammen med din virksomheds, og derfor får du et bedre overblik over, hvad din virksomhed reelt har af penge på kontoen. Med en erhvervskonto bliver det også nemmere at betale dine medarbejdere og kunder, og det bliver også nemmere at modtage penge. Dette skaber et mere effektivt cashflow i din virksomhed. En anden fordel ved en erhvervskonto er muligheden for lån gennem kontoen hos din bank, da din virksomhed til tider vil nyde godt af lån til investering. Dette kræver selvfølgelig fundamentale overvejelser og godt overblik over økonomien.

Hurtigt og nemt overblik

Du ser vel helst den mest rentable, den mest effektive og billigste erhvervskonto for din virksomhed.  Derfor er det vigtigt, at du sammenligner dine muligheder, og forhører dig ad hos de forskellige udbydere. Med det sagt, bliver du nødt til at gå i gang med at kigge på de forskellige banker hjemmesider for at finde den bedste løsning til dig – men hvad hvis jeg fortæller dig, at du kan slippe for dette? Du kender måske Pricerunner, hvor man sammenligner priser på produkter – dette kan du også med en erhvervskonto. Du får hurtigt og nemt et overblik over bl.a. oprettelsespris og månedlig gebyr. Derudover finder du også en anbefaling af LunarWay på det henviste link, dog er det stadig vigtigt, at du laver din egen analyse, da alle ikke har samme behov for en erhvervskonto og da slet ikke ens virksomheder.

Forhør dig, og tænk på din virksomheds behov

Det kan svare sig at høre sin egen bank ad først, da de helst gerne ser dig som en forblivende kunde hos dem – af den årsag kan man ofte lave nogle favorable handler gennem afslag. Hvor stort et afslag du kan få kommer også meget an på, hvor stort et personligt engagement du har med din bank. I forlængelse af dette er det ikke kun oprettelses- og månedlige gebyrer, som du bør tage in mente. Der findes også blandt andet kortgebyr, gebyr for kontante indbetalinger, valutavekslinger og udlandsoverførsler. Med hensyn til valuta og udlandsoverførsler bør du overveje, hvor aktiv din virksomhed er udenfor Danmarks grænser og den danske valuta på nuværende tidspunkt og eventuelt i nærmeste fremtid.

Er det muligt med en gratis erhvervskonto?

Så vidt vi ved, kan man desværre ikke få en gratis erhvervskonto på nuværende tidspunkt, da sådan en ofte vil være forbundet med årlige- og etableringsgebyrer. Du kan som sagt forhører dig ad hos din nuværende bank for at få et så godt afslag som mulig. Vi anbefaler dog stadig, at du sammenligner og orienterer dig på markedet.