Ideer og inspiration til dig, der skal indrette en café eller restaurant

Der kan være mange ting – små som store – der skal gå op i en højere enhed, når det kommer til at indrette en café eller restaurant. Det er vigtigt, at de kommende gæster føler sig godt tilpas, når de besøger stedet. Derfor er det også vigtigt at indrette på en måde, der sikrer, at gæsterne føler sig afslappede, godt tilpas og ikke mindst underholdte.

Hvad skal konceptet med stedet være?

Det er vigtigt at vide, hvad formålet med cafeen eller restauranten er. Skal der være en bestemt stemning, eller skal de besøgende kunne foretage sig noget bestemt. Det kunne eksempelvis være, at du ville starte en vandpibecafé. Konceptet er altså højst sandsynligt, at man skal kunne leje en vandpibe og sidde i hyggelige omgivelser med det formål at ryge vandpibe.

 

Det er også en god ide at tænke over selve menuen i forhold til konceptet, eller hvorvidt der skal være andre ydelser. Skal din vandpibecafé eksempelvis reklamere med billige vandpiber, og skal det være muligt også at købe lidt mad eller drikke? Det kan også være, at der – ved siden af, at man kan ryge en vandpibe på stedet – skal være  vandpiber til salg samt forskellige former for vandpibetobak i cafeen.

Overvej selve indretningen

Det er ret vigtigt, at du tænker over, hvordan din café eller restaurant skal indrettes. Indretningen skal helst udstråle, at det er et troværdigt sted, man har lyst til at besøge. Det er altså derfor essentielt, at du finder de helt rette møbler, der med det samme giver et indblik i, hvad selve konceptet med stedet er. Igen, hvis det er en vandpibecafé, du drømmer om at åbne og indrette, bør du tænke over, at der måske skal være plads til at sidde ned ved borde, når man ryger sin vandpibe eller shisha.

 

Du kan også overveje alt fra farvetema til belysning og pyntegenstande. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til indretningen. Men når det så er sagt, er det en god ide at have et godt overblik fra start af, så man ikke blander forskellige typer af indretning sammen, og gæster og besøgende derfor kan blive i tvivl om, hvad selve konceptet med stedet er. Et godt tip er derfor, at du laver en detaljeret plan over konceptet med stedet samt indretningsideer og inspiration, inden du kaster dig ud i projektet.