Kan man bruge et VPN fra lande som har gjort VPN’s forbudte?

Med en VPN-tjeneste kan du ændre hvilken placering det skal ligne du har rent geografisk set. Det vil altså sige, at du kan få det til at ligne at du befinder dig i USA eller måske i Frankrig gennem et VPN. Det kan give mange fordele at ændre ens online geografiske placering som f.eks. at du kan få adgang til streamingtjenester der ellers er begrænset til bestemte lande, eller måske bare fordi du gerne vil skjule din placering for at undgå målrettede reklamer.

 

Men er det muligt at bruge et VPN fra lande har forbudt VPN-tjenester? Altså få det til at ligne at man befinder sig i et af de lande som har gjort det ulovligt? Her er det faktisk vigtigt, at du tjekker op på om det er lovligt at bruge en VPN-tjeneste i landet, også selvom du ikke selv befinder dig i landet rent fysisk. Det er selvfølgelig en ting at bo i landet og bruge et VPN, og så at befinde sig uden for landet, men så koble sig på et VPN der befinder sig inde i landet. På den måde slører man sin IP-adresse og får det til at ligne at man befinder sig inden for landets grænser. Begge dele er dog ulovligt ifølge det lands love.

 

Selv hvis din VPN-tjeneste tilbyder en VPN-klient i det land, ved du aldrig om der er restriktioner i plads der rent faktisk gør det ulovligt at bruge dette VPN. En ting mere som du bør tænke ekstra grundigt over er om din VPN-tjeneste gemmer din internethistorik. De fleste VPN-tjenester har en ”no log policy” som egent bare betyder at de ikke gemmer dine data. Hvis din VPN-tjeneste har sådan en politik, så kan du være sikker på at din data ikke bliver gemt eller solgt til tredjeparter, og du kan dermed bruge denne tjeneste med ro i maven. I nogle lande er det dog et krav at VPN-tjenester deler deres data, på trods af denne ”no log policy”. Det er derfor altid en god ide at tjekke op på VPN-love, i det land som din VPN-server befinder sig.

 

Hvert land har forskellige regler for hvordan VPN’s kan operere, på trods af virksomhedens egne interne politikker. Derfor er der altså en god ide at tjekke op på hvilket land serveren befinder sig i, hvis du gerne vil være sikker på at din information forbliver så privat som overhovedet muligt. Hvis det er tilfældet, er det bedst at du finder en VPN der er registreret i et land udenfor USA, Australien, Canada, New Zealand, og England. Disse fem lande deler ofte online data og har en større autoritet for at tvinge VPN-tjenester til at give dem deres private information. Det er altså en god ide at finde gode VPN-tjenester fra f.eks. nordiske lande, da disse ofte har bedre privatlivsvilkår for dig som forbruger en VPN-tjenester fra de nævnte lande. Hvis du dog ikke er så bange for at din internethistorik bliver delt med f.eks. regeringer og tredjepartsvirksomheder kan du frit vælge mellem tjenester fra mange forskellige lande. Bare hold dig fra at gøre brug af servere der befinder sig i lande, hvor VPN-tjenester faktisk er ulovlige.