Nyt fra barer og restauranter

Ny trend fra Storbritannien

Den britiske pubkæde Greene King har opfundet et populært koncept: Tag din yogamåtte med på pubben og kombiner svedige yogaøvelser med en iskold Gin & Tonic i baren bagefter. Idéen var oprindeligt tiltænkt januar måned, hvor mange skruer ned for alkoholindtaget og op for motionen, men den har vist sig også at passe perfekt til et post-corona-samfund. Pubberne søger nye kundegrupper og alle hungrer efter både motion, sociale sammenhænge og ikke mindst nye oplevelser. Alt i alt en situation, vi også har i Danmark. Så hold øje med din lokale bar, og bliv ikke overrasket hvis de snart annoncerer med en kombination af yoga og juleøl.

 

Bent Brandt udvider i København

Til foråret 2022 indtager landets største storkøkken- og gastronomi leverandør København. Det sker når Bent Brandt åbner et 1600 m2 showroom og afhentningslager med plads til at eksperimentere. Den nye residens ligger i Københavns Sydhavn, og skal være et sted, hvor hoteller, restauranter, caféer og kantiner kan komme og få inspiration og vejledning. Her vil være kursusvirksomhed i det store demokøkken på øverste etage, og man vil også kunne se smarte og lækre løsninger på borddækning og buffet’er med moderne pynt, glas og service.


Fremtidens menukort er landet i Sydafrika

Cape Town i Sydafrika kan bryste sig af at fået verdens første restaurant, hvis menukort er domineret af fremtidens væsentligste proteinkilde: insekter. På The Insect Experience er der insekter i alle menukortets retter, og pop-op-restauranten har ikke haft et roligt øjeblik siden de åbnede døren for den første, lange kø af mennesker. De eventyrlystne middagsgæster kommer i alle aldre og fra alle segmenter, og restaurantens ejer, Leah Bessa fortæller, at nogle er blevet meget skuffede over, at man ikke altid kan se på sin mad, at den er lavet af insekter. Derfor har hun fundet på at udstille hovedingrediensen i sin mad i glas på bardisken, så de nysgerrige kan både se og smage det hele uforarbejdet.

 

Danmark skal dyrke den bæredygtige turisme

HORESTA har lagt sig i selen for den bæredygtige turisme i Danmark. Med udgangspunkt i FNs 17 Verdensmål har de skabt en model, de kalder ”SusDaneable for the future”. Modellen rummer seks forskellige indsatsområder, indenfor hvilke HORESTA i samarbejde med turisterhvervet og det politiske niveau kan arbejde for at nå 6 forskellige mål:
1) Mindre forbrug og mere grøn energi

  • Mindre madspild, affald og plast
  • Mere bæredygtig mad
  • Mere klimavenlig transport
  • Mere viden om bæredygtighed
  • Bæredygtig turisme med klare mål og markedsføring

SusDaneable for the future kan bruges på flere niveauer, men ikke mindst vil modellen være en værktøjskasse for den caféejer, der gerne vil gøre en indsats for at få en mere bæredygtig virksomhed, men mangler inspiration til, hvordan man konkret kan gå i gang.