Sådan fordobler du dine penge hvert 7. år med investeringer

Når dette domæne hedder “ambitiøs.dk”, så lad os fra starten af sætte barren højt.

 

Hvad kræver det, hvis du gerne vil fordoble din formue hvert 7. år?

 

Et godt gammelt amerikansk udtryk hedder, at “time in the market beats timing the market”. Det betyder, at det vigtigste inden for investering ikke er at ramme “den ene rigtige aktie”. Man kan argumentere for, at det kræver mere held end forstand. Men hvis du køber ind tidligt, så kan du stige med markedet og på den måde få et sikkert og højt afkast.

 

Note: Der er intet, der er sikkert inden for investering. Men sikkert er det, at jo længere tid du er i markedet, des mindre er din risiko også for at tabe penge. 

 

Hvad kræver en fordobling på 7 år?

 

At fordoble dine penge over 7 år kræver, at du forrenter dine penge med ca. 10 % om året. Nu tænker du måske: 10 % over 7 år er jo “kun” 70 %, men det er fordi, at du glemmer det, Albert Einstein kaldte verdens 8. vidunder: Nemlig renters rente-effekten. Du får også 10 % rente af de penge, du allerede har fået, og derfor betyder det sidste år meget mere end de første.

 

Hvordan får du så en forrentning på 10 % om året?

 

Det danske aktiemarked har historisk givet ca. 5-6 % om året. Det amerikanske aktiemarked er mere volatilt (hvilket betyder, at det går hurtigere både op og ned), og den ekstra risiko giver også en lidt højere betaling i form af 7 % om året.

 

Hvis du investerer i ejendomsinvestering, så kan du ofte forrente dine penge med +10 %. Til gengæld er dine penge låst i længere tid. Men hvis du blot søger på Google efter ‘ejendomsinvestering’ vil du se mange virksomheder, der tilbyder en to-cifret forretning af din investering.

 

Undertegnede forfatter har endda skrevet en bog om ejendomsinvestering, og hvordan du ved at investere i “Vandkantsdanmark” har mulighed for at hente afkast på mere end 15 % om året. Den bog finder du på 15pct.dk.

 

Det værste, du kan gøre

Det værste du kan gøre med investering – som med så meget andet her i livet – er ingenting. Hvis du har penge stående på din bankkonto, forrenter du dem enten med ingenting, eller så taber du decideret penge på de negative renter, der nu er blevet en fast del af det danske økonomiske redskab. Om du investerer i aktier, obligationer eller ejendomme er mindre vigtigt – at dine penge ikke taber købekraft dag for dag og år for år er vigtigere på den korte bane.