Sådan kommer du i gang med din egen virksomhed

Har du et ønske om at komme i gang med at drive din egen virksomhed, men ved du ikke helt, hvor du skal gå i gang henne, kan denne lille guide måske hjælpe dig på vej.

 

Det er jo en stor beslutning at gå i gang med sit eget firma, men har du en god plan, og arbejder du hårdt for det, er der gode chancer for, at du får succes med det.

 

Du kan markedsføre din virksomhed mange steder på Internettet; her er to gode bud til at få mere trafik til din hjemmeside: Pressemeddelelse.dk og ServiceNews.dk.

Bliv ved med at tjene penge ved siden af

Men inden du går i gang med at sige dit job op og slukker for din indkomst ved siden af din nye virksomhed, kan det være et godt råd faktisk at blive ved med at tjene penge til at leve for ved siden af din forretning.

 

Der går sikkert noget tid, inden du overhovedet begynder at tjene penge i din virksomhed, og når du tjener penge, kan du med fordel investere alle pengene til at vækste din forretning. Ved at have et job ved siden af, kan du blive ved med at betale dine private regninger, uden at du behøver at trække penge ud af virksomheden.

Få råd fra andre selvstændige

Hvis du undervejs støder ind i problemer, kan du med fordel søge om råd hos andre selvstændige og iværksættere, der har prøvet det før, og som har stået i din situation før.

 

De har været igennem det hele, så der er gode chancer for, at de kan guide dig på vej mod den rette løsning. De holder dig ikke i hånden undervejs, men du kan bruge dem til at støtte dig op af, hvis du står med en udfordring, du ikke lige selv kan finde en løsning på.

Lad andre klare det du ikke er god til

Så kan det også være en god idé at lade andre om at klare det, som du ikke selv er særlig god til. Er du eksempelvis ikke god til tal og regnskaber, kan det være en rigtig klog beslutning at få en bogholder eller en revisor ind over, så du kan lade dem om det.

 

Du kan hurtigt ende med at bruge alt for meget tid på selv små opgaver, som egentlig kun tager kort tid at lave, men fordi du ikke selv har erfaring med det eller evnerne til at lære det, kommer du til at bruge alt for lang tid, sammenlignet med hvad en professionel kan klare det på.

Et godt netværk kan være guld værd

Til sidst er det en god idé at komme i gang med at skabe dig et netværk af mennesker, som du kan hjælpe, og som kan hjælpe dig, hvis det bliver nødvendigt.

 

Deltag i en række arrangementer med andre selvstændige, kom med til begivenheder inden for din branche og begynd at lær folk at kende. Det er fedt at have en række kompetente mennesker at kunne trække på, hvis det en dag bliver nødvendigt for dig. Her kan du eks. bruge LinkedIn til at holde styr på dine professionelle kontakter.