Sådan starter du din egen virksomhed og bliver iværksætter

Har du nogensinde gået med tanken om at blive din egen chef og dermed skabe din egen forretning? Du har helt sikkert haft en rigtig god idé på et tidspunkt, som du tænkte kunne være med til at få dit liv vendt op og ned, så du kunne være din egen chef. Måske kunne idéen endda forandre Danmark og hvis idéen var virkelig god, kunne den måske endda forandre verden.

Iværksætter er på høj kurs

 

Siden programmet Løvens Hule sprang over skærmen på DR tilbage i 2015, har drømmen om at blive iværksætter eksploderet og der har været tusindvis af danskere som har haft den førhen omtalte drøm og som har sprunget ud som iværksætter.

 

Selvom der er mange ting man som iværksætter skal have styr på, så kan man sagtens udlicitere nogle af de mest essentielle ting, så man bedre kan fokusere på andre og blive gode til dem og få styr på dem. Er du f.eks. ikke verdens mest tekniske person, kan du f.eks. få et professionelt webbureau til at stå for at skabe din hjemmeside, så du kommer godt fra start. Du kan også tage fat i en revisor, som kan være med til at holde styr på finanserne, så du kan fokusere på din idé og skabe det nødvendige kundeflow, som skal til for, at du kan forblive selvstændig og tjene penge på din idé. Og du kan vende din forretningsplan med dit lokale væksthus, som kan være med til at gøre din forretningsplan endnu bedre og dermed også langt mere fremtidssikrende og skabe det bedste grundlag for din kommende forretning.

 

Det første skridt som selvstændig, starter med en god idé

 

Uanset hvordan du vælger at gribe tingene an, så er det første skridt mod at blive selvstændig, selvfølgelig en god idé. Måske findes idéen allerede, men hvor du griber tingene anderledes an. Det var sådan Facebook blev skabt, for da det blev etableret, fandtes der i forvejen tusindvis af sociale netværk. Det kan være du har opfundet noget fuldstændig revolutionerende, som kan være med til at ændre verden fuldstændig, som f.eks. sugerøret Lifestraw, som renser beskidt drikkevand og dermed giver millioner af mennesker som ikke har adgang til rent vand, en mulighed for at kunne hente beskidt vand og rense det med sugerøret inden indtagelse.
Uanset om det er en lille idé, en stor idé eller en revolutionerende idé – ja, så starter det hele med en god idé.