Små ting, der gør de ansatte glade og veloplagte

Dette indhold er sponsoreret.

Som startup-virksomhed med få ansatte, der med tiden bliver til flere, skal du huske at holde godt fast på dine medarbejdere. Det ser godt ud på CV’et, at en medarbejder har været med til at starte en virksomhed op fra bunden. Senere kan de ansatte måske finde bedre tilbud hos store selskaber. Hvordan skal du så holde på dine ansatte, når du ikke kan give de samme høje lønninger, som de store virksomheder kan? Du skal holde fast på dem ved at give dem større ansvar, gøre dem til en stadigt større del af virksomheden og ved at tilbyde små goder, som bare er lækre at have.

Ordning i kantinen

Indrømmet, du beholder ikke en god jurist, revisor eller sælger ved udelukkende at servere varm mad i kantinen. Men en madordning med firmafrugt til virksomheder kan være en af de ting, der bare er rar at have i virksomheden, og som samler jer ved frugtkurven. Det er rart at vide, at der altid er lidt frugt i kantinen, når blodsukkeret er lavt. Det slår ikke en lønforhøjelse. Det giver derimod et bedre sammenhold og gør, at medarbejderne glæder sig til de små frugtpauser.

Frynsegoder og firmafordele

Det er mildest talt irriterende at bruge 30 minutter på parkering hver morgen, fordi kontorfællesskabet ikke har parkeringspladser nok. Det er lige så irriterende at sælge til den store guldmedalje uden at modtage så meget som en lille julegave, når juleferien nærmer sig. Behandl de ansatte godt med en lille bonus, nogle musikbilletter, en firmafest eller noget fjerde. De små, uventede frynsegoder og firmafordelene er ekstremt lækre og noget, dine ansatte fortæller videre til familie og venner. Igen – det slår ikke lønforhøjelsen, men hjælper på arbejdsmoralen.

Den gode og rare tone

Et usundt arbejdsmiljø er ikke eftertragtet. Det er ligegyldigt, hvilken branche du befinder dig i. Ingen mennesker gider at møde ind til sure blikke, sure miner og en grim tone. På arbejdspladsen holder vi de høje standarder og yder den gode service lige så meget grundet vores løn, som fordi vi kæmper for virksomheden og vores medarbejdere. Så giv dine ansatte noget at kæmpe for. Man tager en ekstra overarbejdstime, hvis man kan lide de andre på kontoret, og hvis slutproduktet har en indflydelse på alle i virksomheden.

En høj løn alene er ikke nok til et lykkeligt arbejdsliv. Det skal du som startup-virksomhed vide. For med den viden kan du beholde dine ansatte til langt ud i fremtiden. Gør det ved at give dem frugt i kantinen, en madordning, fester, gaver og ved altid at tale ordentlig og give retfærdige og gode arbejdsbetingelser. Det koster lidt at holde på de gode ansatte, men det giver sig endnu bedre ud i sidste ende.