Spar penge som iværksætter

Hvis du har startet eller overvejer at starte en virksomhed, så er der en del ting, du skal være opmærksom på som iværksætter. Det er meget nemt at komme til at betale alt for mange gebyrer alt for hurtigt. Formålet med dette indlæg på vores blog er at vise dig, hvordan du kan spare en masse penge, så du kan udnytte dine penge bedst muligt.

Der er ikke noget værre end at starte en virksomhed med 40.000 kroner i kapital for at bruge de første 10.000 kroner på gebyrer til advokater og banker. For at stifte selve virksomheden, skal du bruge omkring 3.000 kroner på gebyrer til advokater, dette efterlader dig med 37.000 kroner på firmakontoen. Når nej! Det gør det faktisk ikke, fordi for at få en firmakonto, skal du nemlig også betale høje gebyrer.

Spar penge på erhvervskonto (firmakonto)

De fleste danske banker tager omkring 2000 kroner i oprettelsesgebyr for en firmakonto. Dette kaldes også for en erhvervskonto. Du skal have en erhvervskonto til dit ApS, A/S eller IVS (udfases). Du kan ikke spare så mange penge på advokatregningen, da du absolut skal have en advokat eller revisor til at godkende din selskabskapital – men på bankerne kan du godt spare.

 

I en sammenligning af erhvervskonto priser kan man se, at prisforskellene er ekstremt store i Danmark. Visse banker gør det næsten “gratis”, hvorimod andre tager ekstremt høje gebyrer. Du skal være opmærksom på følgende typer gebyrer:

  • Oprettelsesgebyr
  • Månedligt gebyr for netbank
  • Månedligt gebyr for kreditkort
  • Netbankforsikring
  • Gebyr for overførsel

 

For at finde ud af, hvilken erhvervskonto der passer bedst til din virksomhed, bør du tjekke sammenligningen fra ErhvervskontoPris.dk ud i ovenstående link.

Brug pengene på investering i stedet for

Det er faktisk muligt at bruge overskydende penge på investeringer igennem en virksomhed. Der er selvfølgelig risiko forbundet med investering, men det kan være noget, du kan overveje. Specielt når du lige har sparet et par tusind kroner på gebyrer. Disse penge vokser, og med renters rente går det meget hurtigt.

 

Du kender sikkert til investering i aktier som privatperson, men det kan du også gøre igennem din virksomhed med din virksomheds penge. For at komme i gang med at investere igennem din virksomhed, skal du selvfølgelig oprette en konto på en platform og lade dig verificere. Platformene kræver at alle med 25 procent ejerskab eller derover skal indsende paskopier. Dette er et lovgivningsmæssigt krav, og det er helt normalt.

 

Der bør selvfølgelig nævnes, at der er en risiko ved investering i aktier og andre aktiver. Du bør derfor overveje, om du (personligt eller din virksomhed) har muligheden for at tage denne risiko. Hvis dette ikke gør sig gældende, bør du ikke investere – hverken privat eller igennem virksomhed.