Tips hvis firmaet er under tvangsopløsning

Opretholdelsen af et selvskab kræver meget arbejde, og mange små led skal vedligeholdes for at opnå en stabil økonomi i selvskabet. Økonomien i et firma er essentielt for at undgå tvangsopløsning. En tvangsopløsning sker nemlig hvis der er brud på lovgivnings krav for et firma. Dette kan f.eks. være nogle manglende regnskaber eller hvis selvskabet ikke har taget handling på et udestående kapital. Du kan læse om nogle af disse love på https://fm.dk/.

Konsekvenser under tvangsopløsning

 

Er dit selvskab under tvangsopløsning, vil ledelsen være tvunget til at træde af. Dette vil betyde af selvskabets ledelse ikke er herre over den indestående formue og vil derfor ikke kunne lave nye ændringer eller aftaler for selvskabets fremtid. Det vil sige at de ikke har nogen magt over selvskabet og deres mulige nye forpligtelser. Heldigvis er en tvangsopløsning ikke en proces som sker over natten. En tvangsopløsning betyder helt basalt, at selvskabet bliver underlagt at ophøre. Uanset hvad, vil dit selvskab stå overfor en mulig nedlukning. Dette udfald vil være svært at komme udenom, men det betyder ikke at udfaldet ikke kan behandles på den bedst mulige måde, og til selvskabets fordel.

Få den rette hjælp

 

Har dit selvskab ingen gæld stående, kan du som ledelse vælge at lade en kvalificeret revisor lukke selvskabets ned for jer. Nedlukningen af et firma eller selvskab kan være en længerevarende proces, som kan føltes uendelig. De mange opgaver og pligter som følger med en nedlukning, kan du trygt give videre til en revisor. Han eller hun vil her stå for indberetning og kommunikationen med SKAT. En revisor vil tage ansvar for alt kommunikation og aftaler der skal indgås gennem processen. Nedlukningen vil blive fulgt hele vejen til dørs af revisoren, som vil sikre dig og dit firma at processen og udfaldet bliver bedst muligt. Ønsker du at finde den rette til disse opgaver, kan du læse mere på revisormikaelhansen.dk/revisor-tvangsoploesning/, og lægge ansvaret over på en erfaren spiller indenfor feltet.