Tips til at vedligeholde bilen i skiftende årstider

Hvis du bor i et område med årstider, bør du passe ekstra godt på din bil, når vejret skifter. Det betyder forskellige ting i forskellige årstider, så vi gennemgår dem hver for sig. Om foråret bør du være på udkig efter huller og få tjekket dine dæk. Find ud af, hvor meget det vil koste at få bilen efterset, så du kan købe den til den lavest mulige pris. Find en synshall i nærheden ved at sammenligne Randers’ synshaller eller her find-autovaerksted 

 

Sommeren er varm, så du bør kontrollere din bils kølevæskeniveauer og sikre dig, at airconditionen fungerer. Efteråret er det tidspunkt, hvor bladene begynder at skifte farve og falde ned fra træerne. Det kan være farligt for din bil, hvis du ikke er forsigtig. Bladene kan tilstoppe din bils motor og få den til at overophede.

 

Vinteren er den farligste tid på året for din bil. 

 

Det kolde vejr kan få din bils batteri til at dø, og vejene er ofte dækket af is og sne. Du bør have en nødhjælpskasse i din bil, hvis du skulle blive strandet.

 

Skiftende årstider kan dog påvirke mere end blot din bil. Dit mentale helbred kan også tage hårdt på. Sæsonbetinget affektiv lidelse er en type depression, der er relateret til årstidernes skiften. Den starter normalt om efteråret og varer hele vinteren igennem. Symptomerne omfatter at føle sig deprimeret, håbløs og træt. Hvis du tror, at du måske har SAD, skal du tale med din læge. Der findes behandlinger, som kan hjælpe.

 

Det er vigtigt at sørge for, at dine dæk er korrekt oppumpet. 

 

Koldt vejr kan få dine dæk til at miste tryk, hvilket kan føre til punkteringer eller punkteringer. Sørg for at kontrollere lufttrykket i dine dæk mindst en gang om ugen i efterårs- og vintermånederne. Det er en god idé at få din bil til service, inden det kolde vejr sætter ind. På den måde kan du sikre dig, at alle væskeniveauer er fyldt op, og at der ikke er nogen utætheder. Du bør også få testet dit batteri for at sikre, at det er i god stand. Koldt vejr kan få batterier til at dø, så det er bedre at være proaktiv. Hvis du nogensinde er strandet i kulden, er det vigtigt at have en nødhjælpskasse i din bil. Den bør indeholde ting som et tæppe, en lommelygte og nogle snacks. Du bør måske også have en pose sand eller kattegrus i bagagerummet. Det kan hjælpe, hvis du sidder fast i sneen.

 

Så skiftende årstider kan være hårde for din bil og dit mentale helbred. Men ved at tage et par ekstra forholdsregler kan du komme helskindet igennem. Ved at følge disse enkle tips kan du holde din bil kørende, uanset hvordan vejret er.